maandag 15 februari 2016

Te oud

Of ik a.s.a.p naar hotel x wilde voor een 80-minuten massage. Dat wilde ik.
Het bleek een heer te zijn die naar mijn idee wel zo ongeveer tegen de vijftig liep of wellicht die leeftijd al voorbij was. Hij wilde geen hoofdhuidmassage, vertelde hij me, want hij had net haarimplantatie gehad. Wel wilde hij deep tissue. 
Nu masseer je zelfs bij deep tissue niet de volledige massagetijd heel diep en je begint sowieso met wat oppervlakkiger grepen, al was het alleen om de massageolie aan te brengen.
Of het dieper kon, vroeg hij me al na twee minuten. Ik zei dat dat in orde kwam, dat ik het rustig opbouwde. Toen ik eenmaal een stuk meer kracht zette, liet hij zich niet meer horen, maar nog geen kwartier later begon hij onrustig zijn hoofd te bewegen. Ik vroeg of ik iets aan de tafel moest aanpassen.
'No, I have a headache, you have to stop.'
Door de haarimplantatie, dacht ik nog. Of hij zich liever wilde omdraaien, zodat er minder druk op zijn hoofd was. Nee, ik moest stoppen.
Ook niet nog even zijn gezicht, tegen de hoofdpijn, of armen, handen, voeten?
Nee.
Thee, misschien, glaasje water?
Nope.
Even later, bij de receptie, vertelde ik wat er was gebeurd.
'Aan ons vertelde hij een heel ander verhaal.'
'O?'
'Ja, dat je nagels had, dat hij zich vaak in Thailand had laten masseren en dat dat niet te vergelijken was, en dat je boven de zestig was, dus veel te oud.'
Nu heb ik gelukkig nagels (heel korte, dat wel), en ben ik inderdaad niet te vergelijken met een Thaise in Thailand, maar hoewel ik dit jaar even oud word als mijn geboortejaar ('58), ben ik nog niet over de zestig.
'Niks van aantrekken,' zeiden ze bij de receptie.
'Nee, tuurlijk niet,' zei ik.

Maar toch... maar toch...

Op de terugweg ben ik dus even het Rijksmuseum ingedoken. Naar ouwe dingen kijken.
Dat hielp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten